Fosfatbild

Vad är Fosfater?

Fosfatbild
Fosfatgruppens kemiska struktur i organiska föreningar

Fosfater utvecklades strax efter andra världskriget när kemiskt, konstgjorda produkter började ersätta naturliga sådana. Fosfaterna var billiga och rikligt tillgängliga och ersatte användningen av tvål i tvätt-och rengöringsmedel. De används fortfarande i stor utsträckning idag och särskilt i produkter som marknadsförs som ”tvålfria”. Fosfater bryts inte ned i system för avloppshantering. De läcker ut i vattensystem, skapar ökad tillväxt av alger och minskar syret som behövs för att främja hälsosam vattenmiljö, och förorenar bäckar, sjöar, floder och dammar.

Vad vi använder istället

Basen för alla våra schampon och balsam är tillverkad av näringsrik sojabönsolja, en naturlig, icke-fet vårdande agent och ger naturligt skydd för hår och hud.  De anti-irriterande egenskaperna hos fosfolipider som finns i sojabönor lugnar klåda, ger näring och stärker hudens naturliga skyddsfunktion.  De främjar hårväxt, ger styrka och glans och deras övertäckande egenskaper döljer och mjukar upp fjällande nagelband och strån och eliminerar statiskt hår eller päls.

Viktigt att komma ihåg är att djur inte själva kan välja eller använda de valda produkterna vilket innebär att allt vi använder på våra djur kommer också i kontakt med vår hud. Skador från billiga kemiskt framställda djurprodukter kan ses om man tittar på händerna på professionella groomers och andra som regelmässigt utöver päls och hudvård på djur och kanske badar upp till 12 hundar på en dag. Många, många groomers lider av röda, såriga, spruckna händer och mild eller tom allvarlig dermatit. Vi vågar nästan lova att majoriteten av dessa krämpor, under förutsättning att de inte uppkommit av medicinska skäl, försvinner eller märkbart förbättras vid användande av WILDWASH produkterna. Handproblem orsakade av kemiska produkter för päls och hudvård är bara ett av de symptom som kan uppstå. När vi utsätter oss för vanliga ämnen i djurprodukter kan de också orsaka många andra bekymmer. Huden är vårt största organ och allt vi utsätter huden för når vårt system och blodomlopp och många ämnen lagras i kroppen.
Kemiskt konstgjorda produkter påverkar den bräckliga balansen i vår värld och orsakar störningar, skador och föroreningar i vår miljö, för oss själva och för våra husdjur.

Vi garanterar att WILDWASH produkter är säkra att använda för din familj, ditt husdjur och den värld du bor i.