Bild på Ftalat

Vad är Ftalater

Bild på Ftalat
Allmän kemisk struktur för ftalater. (R och R ’är allmänna platshållare)

Ftalater används i stor utsträckning i schampo, duschcremer etc. som gelbildande medel, för att få produkten att verka tjockare och mer koncentrerad. De används också för att göra så doft och aromer i produkter håller längre. De kan också orsaka fosterskador och störa manlig fertilitet genom att minska spermieantalet och störa spermiernas rörlighet.

 

Vad vi använder istället

Vi använder biologiskt nedbrytbara, naturliga förtjockningsmedel/mjukgörare från förnybara och hållbara källor, såsom Glyceryl Oleate som finns naturligt i mandel, olivolja, jordnötsolja och Pecan olja och tefröolja. Vi använder också lauryl glukosid en mycket mild tensid tillverkad av kokosolja och socker, som bevisats inte ge skinirritationer, för att ge våra schampon en tilltalande, men inte ”kladdig” konsistens.  Alla våra schampon späds vanligen till 32-1.  Extremt tjocka produkter innehåller vanligtvis kemiska förtjockningsmedel, som bara ger illusionen av koncentration men som i verkligheten genererar en tunn, klibbig produkt.  Våra schampon och kosmetika innehåller en ovanligt hög andel rena eteriska oljor (1,5%) så deras vackra djupa dofter varar naturligt länge utan kemisk påverkan.

Viktigt att komma ihåg är att djur inte själva kan välja eller använda de valda produkterna vilket innebär att allt vi använder på våra djur kommer också i kontakt med vår hud. Skador från billiga kemiskt framställda djurprodukter kan ses om man tittar på händerna på professionella groomers och andra som regelmässigt utöver päls och hudvård på djur och kanske badar upp till 12 hundar på en dag. Många, många groomers lider av röda, såriga, spruckna händer och mild eller tom allvarlig dermatit. Vi vågar nästan lova att majoriteten av dessa krämpor, under förutsättning att de inte uppkommit av medicinska skäl, försvinner eller märkbart förbättras vid användande av WILDWASH produkterna. Handproblem orsakade av kemiska produkter för päls och hudvård är bara ett av de symptom som kan uppstå. När vi utsätter oss för vanliga ämnen i djurprodukter kan de också orsaka många andra bekymmer. Huden är vårt största organ och allt vi utsätter huden för når vårt system och blodomlopp och många ämnen lagras i kroppen.
Kemiskt konstgjorda produkter påverkar den bräckliga balansen i vår värld och orsakar störningar, skador och föroreningar i vår miljö, för oss själva och för våra husdjur.

Vi garanterar att WILDWASH produkter är säkra att använda för din familj, ditt husdjur och den värld du bor i.