Bild på Paraben

Vad är Parabener?

Bild på Paraben
Generell kemisk struktur av paraben
(a para-hydroxybenzoate)
där R = en alkylgrupp

Parabener är kemikalier som används i schampo och kosmetika som konserveringsmedel. Parabener inkluderat bland andra Methylparaben, Ethylparaben och Butylparaben kan skada och bidra till tillväxt av cancertumörer. Vissa Parabener härmar hormonet östrogens aktivitet och har dykt upp som orsak till bröstcancer.

Vad vi använder istället

För att skydda WILDWASH produkterna från att kontamineras av bakterier och svamp har vi i vårt konserveringssystem valt att använda Poly Epsilon-Lysin, ett derivat från tomatplantor som används även i Japan som konserveringsmedel i livsmedel. Fenoxyetanol används också som konservering för att öka livslängden på våra produkter och återfinns i växtriket bla i grönt te och som stabilisator i tranbär, kanel, plommon och äpplen.

Viktigt att komma ihåg är att djur inte själva kan välja eller använda de valda produkterna vilket innebär att allt vi använder på våra djur kommer också i kontakt med vår hud. Skador från billiga kemiskt framställda djurprodukter kan ses om man tittar på händerna på professionella groomers och andra som regelmässigt utöver päls och hudvård på djur och kanske badar upp till 12 hundar på en dag. Många, många groomers lider av röda, såriga, spruckna händer och mild eller tom allvarlig dermatit. Vi vågar nästan lova att majoriteten av dessa krämpor, under förutsättning att de inte uppkommit av medicinska skäl, försvinner eller märkbart förbättras vid användande av WILDWASH produkterna. Handproblem orsakade av kemiska produkter för päls och hudvård är bara ett av de symptom som kan uppstå. När vi utsätter oss för vanliga ämnen i djurprodukter kan de också orsaka många andra bekymmer. Huden är vårt största organ och allt vi utsätter huden för når vårt system och blodomlopp och många ämnen lagras i kroppen.
Kemiskt konstgjorda produkter påverkar den bräckliga balansen i vår värld och orsakar störningar, skador och föroreningar i vår miljö, för oss själva och för våra husdjur.

Vi garanterar att WILDWASH produkter är säkra att använda för din familj, ditt husdjur och den värld du bor i.