Bild på PEG kedja

Vad är PEG:s?

Bild på PEG kedja
PEG
Kedjelängden n kan varieras kraftigt beroende på användningsområde.

PEG ’ s står för polyetenglykol. De är syntetiska kemiska förtjockningsmedel, ofta tillsätts de till produkter som inte innehåller Sulfater för att göra dem tjockare. Det ger en illusion av att eftersom produkten är tjockare, är den ”bättre” och mer koncentrerad. Tyvärr är sanningen inte så enkel. Billiga, farliga förtjockningsmedel, gör dem visserligen mer trögflytande men försämrar produkterna snarare än att öka kvaliteten. Det nationella toxikologiprogrammet har visat att PEG: s orsakar livmoder-och bröstcancer, leukemi och hjärncancer. Dessa kemikalier, som intressant nog används i både bromsvätska och i frätande ugnsrengöringsmedel, tillsätts till ditt och ditt husdjurs schampo.

 

Vad vi använder istället

Vi använder inte något kemiskt eller syntetiskt ämne för att ändra tjockleken på våra schampon och balsam.  En alltför tjock och ”kladdig” produkt fungerar inte bra och tjocklek hjälper inte effekten. För att ge våra produkter en tilltalande konsistens, använder vi Glyceryl Oleate och sorbitan Sesquicaprylate, båda naturligt härrörande från kokospalmen och helt säkra och icke-irriterande. I vårt balsam använder vi esterkvat som naturligt härstammar från en vegetabilisk och förnybar källa. Dessa är säkra, milda och helt biologiskt nedbrytbara. Alla våra produkter är helt fria från silikoner. Ingen av våra produkter innehåller Palmoljor eller animaliska fetter

Viktigt att komma ihåg är att djur inte själva kan välja eller använda de valda produkterna vilket innebär att allt vi använder på våra djur kommer också i kontakt med vår hud. Skador från billiga kemiskt framställda djurprodukter kan ses om man tittar på händerna på professionella groomers och andra som regelmässigt utöver päls och hudvård på djur och kanske badar upp till 12 hundar på en dag. Många, många groomers lider av röda, såriga, spruckna händer och mild eller tom allvarlig dermatit. Vi vågar nästan lova att majoriteten av dessa krämpor, under förutsättning att de inte uppkommit av medicinska skäl, försvinner eller märkbart förbättras vid användande av WILDWASH produkterna. Handproblem orsakade av kemiska produkter för päls och hudvård är bara ett av de symptom som kan uppstå. När vi utsätter oss för vanliga ämnen i djurprodukter kan de också orsaka många andra bekymmer. Huden är vårt största organ och allt vi utsätter huden för når vårt system och blodomlopp och många ämnen lagras i kroppen.
Kemiskt konstgjorda produkter påverkar den bräckliga balansen i vår värld och orsakar störningar, skador och föroreningar i vår miljö, för oss själva och för våra husdjur.

Vi garanterar att WILDWASH produkter är säkra att använda för din familj, ditt husdjur och den värld du bor i.