Bildillustration Fabrik

Vad är Petrokemiska produkter?

Bildillustration Fabrik
Petrokemi är en avdelning inom den industriella kemin, som sysslar med raffineringen av petroleum och naturgas samt deras sidoprodukter.

Användandet av Petrokemiska produkter i människo- och djurprodukter inkluderat parfymer, kosmetika och schampoo har orsakat starka varningar och hög oro runt om i världen. Petro kemikalier är en biprodukt från oljeindustrin. De härstammar från råolja och används i parfymer, schampon och andra vårdande produkter för både människor och djur. Samma ämnen används i bla smörjmedel för metallskärningsindustrin.

Många av kemikalierna som används för att skapa dofter är i själva verket Petro kemikalier. Uppskattningsvis är 95% av de syntetiska dofter som finns på marknaden i dag utvunna ur biprodukter från petroleum eller råolja. De innehåller bensenderivater, aldehyder och många andra kända gifter som kan orsaka cancer, födelseskador, allergier och störningar i det centrala nervsystemet.

Petro kemikalier innehåller cancerframkallande föroreningar som är cancerogena. Liksom många av de andra ingredienserna i syntetiska dofter lagras de i kroppen över tid och upprepad exponering har kopplats till endokrina störningar och flera olika typer av cancer. De kan läcka ut i vårt avloppssystem och påverka vattenlevande organismer och har länkats till hyperaktivitet hos barn och reproduktionsstörningar hos män. 1,4 Dioxan är ett av de dödligaste cancerframkallande ämnena som kan härledas till petroleum. Det är en biprodukt som uppstår i processen där natriumlaurylsulfat blir natriumlauret-sulfat, ett ytaktivt medel (eller skummande medel) som används i många, många djurprodukter och även hårschampoon.

Petro kemikalier används rutinmässigt och utan urskiljning i syntetiska parfymer och personvårdsprodukter eftersom de är BILLIGA!

Vi använder enbart 100% Naturligt rena essentiella oljor, och de utgör 1,5% av våra produkter. Våra essentiella oljor förlänar våra schampoo och andra produkter en underbar, naturlig och säker doft. Alla våra produkter är 100% garanterat fria från alla sorters Petrokemiska ämnen och kan användas med tryggheten i att veta att de är säkra och inte kommer skada vare sig människor, djur eller miljö. WILDWASH använder INGA syntetiska eller halvsyntetiska dofter överhuvudtaget.

Viktigt att komma ihåg är att djur inte själva kan välja eller använda de valda produkterna vilket innebär att allt vi använder på våra djur kommer också i kontakt med vår hud. Skador från billiga kemiskt framställda djurprodukter kan ses om man tittar på händerna på professionella groomers och andra som regelmässigt utöver päls och hudvård på djur och kanske badar upp till 12 hundar på en dag. Många, många groomers lider av röda, såriga, spruckna händer och mild eller tom allvarlig dermatit. Vi vågar nästan lova att majoriteten av dessa krämpor, under förutsättning att de inte uppkommit av medicinska skäl, försvinner eller märkbart förbättras vid användande av WILDWASH produkterna. Handproblem orsakade av kemiska produkter för päls och hudvård är bara ett av de symptom som kan uppstå. När vi utsätter oss för vanliga ämnen i djurprodukter kan de också orsaka många andra bekymmer. Huden är vårt största organ och allt vi utsätter huden för når vårt system och blodomlopp och många ämnen lagras i kroppen.
Kemiskt konstgjorda produkter påverkar den bräckliga balansen i vår värld och orsakar störningar, skador och föroreningar i vår miljö, för oss själva och för våra husdjur.

Vi garanterar att WILDWASH produkter är säkra att använda för din familj, ditt husdjur och den värld du bor i.