Vanliga frågor – FAQ

Allmänna frågor

 • Varför ska jag köpa WILDWASH istället för att bara tvätta med tvål eller baby schampoo?
  – WILDWASH produkterna är PH balanserade för att vara extra milda och är perfekt anpassade för ditt djurs hud. Ditt djurs hud är de facto väldigt mycket känsligare än en baby hud och mycket lägre pH-värde. Produkterna lämnar inga rester i pälsen som kan orsaka klåda, torka ut eller orsaka mjäll.
 • Hur skiljer sig WILDWASH från andra djurprodukter på marknaden?
  WILDWASH produkterna är garanterat naturliga och fria från Parabener, Sulfater, Fosfater, Ftalater, Petrokemiska ämnen, PEG:s, animaliska fetter och palmoljor. Alla ingredienser I WILDWASH produkterna är av humankvalitet. Vi listar alla ingredienser på varje flaska trots att det inte är nödvändigt eller lagstadgat och många företag väljer att inte visa innehåll. Vi är väldigt stolta över vårt innehåll och vill att ni ska kunna se exakt innehåll. Våra produkter är säkra för er som ägare och användare, för era djur och för miljön.
 • Hur ofta kan jag bada mitt djur I WILDWASH?
  WILDWASH produkterna innehåller naturligt utvunna ingredienser och innehåller inga tuffa kemikalier så de är milda nog att använda så ofta som du önskar
 • Vilken WILDWASH produkt bör jag använda?
  Om du kollar in vår sida “Hitta rätt produkt” så ser du en tabell där du kan se vilken produkt som bäst passar just dina förutsättningar.  Självklart kan du även välja att ringa eller maila oss på info@wildwashsweden.se så hjälper vi dig, det går också bra kontakta någon av våra återförsäljare dig att hitta rätt produkter för dina och ditt djurs behov.
 • Hur mycket av produkten ska jag använda?
  Vår WILDWASH PET serie är färdig att använda och du kan använda så mycket eller lite som behövs för att få ditt djur rent. Hur mycket som behövs beror på många faktorer som storlek, pälsvariant och längd, hur smutsigt ditt djur är, hur ofta du badar osv…
  Vår WILDWASH PRO serie är koncentrerad och kan användas oblandad men bör spädas och oavsett behövs väldigt liten mängd av produkten. Som mest kan du späda den 32:1 vilket gör att den både räcker längre och blir lättare få ut I hela pälsen. Hur mycket som behövs beror på många faktorer som storlek, pälsvariant och längd, hur smutsigt ditt djur är, hur ofta du badar och såklart på hur du väljer att fördela produkten (outspädd eller utspädd). Våra WILDWASH mixflaskor ger dig perfekt blandning varje gång och gör det enkelt att bada ditt djur och fördela produkten jämnt. En flaska på 300ml WILDWASH PRO bör räcka minst 10 bad till en hund av medelstor ras med lång päls.
 • Hur gör jag på en hund som badas ofta/har lång päls?
  Till en hund som badas ofta alt har lång päls går det med fördel att blanda valt schampoo 1:64 alt ställ hunden i balja till hälften fylld med vatten och häll produkten flödigt över hunden, ös eller svampa in produkten utan att ”rufsa” pälsen. Låt hunden stå i baljan och ös några gånger så att det verkligen arbetas in i pälsen och får verka några minuter. Skölj ur och behandla med balsam som också med fördel blandas 1:20 på långhårshundar för att bli lätt få ut i hela pälsen, låt hunden stå i baljan och fyll på med vatten så att produkten verkar som inpackning. Skölj ur ordentligt.
 • Kan man använda WILDWASH produkter tillsammans med fästing eller ohyrepreparat?
  Ja, alla våra produkter är kompatibla med ytaktiva ohyremedel. Men I de flesta fall innebär användandet av sådana produkter att ditt djur inte bör badas på 48 timmar eller mer efter applicering av preparatet (och i vissa fall att de inte får badas alls för att produkten ska fungera korrekt). WILDWASH har flera naturliga alternativ för fästing, ohyra och insektskontroll.
 • Kan WILDWASH produkter avskräcka loppor och ohyra?
  Ja, alla våra produkter innehåller Nim-träd som är ren naturligt avskräckande produkt mot loppor, löss och ohyra. En regelbunden badrutin bör hålla dem borta. Våra produkter för mörk och oljig päls, som innehåller apelsin och mandarin; våra produkter som är för ljus päls och innehåller citron och lime; och våra produkter för djuprengöring som innehåller pepparmint och citrongräs bör vara extra effektiva.
 • Kan jag använda WILDWASH produkter på min nya valp?
  Ja, alla våra schampon är tårfria och kan användas på valpar från 6 veckors ålder även om vi rekommenderar att ni väljer WILDWASH PRO för känslig hud eller WILDWASH PET Schampo för valpar.
 • Kan jag använda WILDWASH produkterna på mina andra djur?
  Ja, WILDWASH produkterna är säkra och milda nog för att användas på alla dina djur. Men på små djur rekommenderar vi att ni väljer WILDWASH scampoo för känslig hud som inte innehåller några essentiella oljor och som är doftfri.
 • Vad betyder “godkänd av veterinär”?
  WILDWASH säljs och rekommenderas av många veterinärer I Storbrittanien. Responsen WILDWASH fått från veterinärer själva vid användande bla vid veterinär kirurgi har varit odelat positiv.
 • Vad betyder “späd 32:1”?
  Alla våra produkter I PRO serien är koncentrerade. Det innebär att de kan spädas med vatten upp till 32:1. Fördelarna med detta är att produkterna räcker väldigt mycket längre än vanliga djurprodukter som inte ska spädas och därmed blir både billiga och lätta att hantera. En flaska på 300ml ger ca 9,6liter färdig blandning och bör räcka till minst 10 bad av stor hund och 20-30 bad av liten hund. Vi har tagit fram blandningsflaskor som gör spädningen lätt och exakt. Det går dock använda alla produkter outspädda om man så önskar.
  Till hundar som badas frekvent (som långhårshundar exempelvis Chinese Crested Dog Powder Puff) kan produkten spädas upp till 1:64 och balsamet upp till 1:20, Lite beror det på den specifika hundens pälstyp och yttre påverkan och frekvens på baden. För specifika råd var vänlig kontakta oss så hjälper vi dig med konkreta råd

Kattfrågor

 • Hur ofta kan jag bada min katt?
  Alla WILDWASH produkter är PH balanserade och är perfekt anpassade för att fungera väl mot din katts hud och milda nog att använda så ofta som ni önskar.
 • Kan jag använda alla WILDWASH produkter till min katt?
  Vi rekommenderar att ni väljer WILDWASH PRO Schampoo för känslig hud/päls, valpar, katter och kattungar eller WILDWASH PET Schampoo för katt. Dessa produkter innehåller inga doftande essentiella oljor och en del Katter kan vara väldigt känsliga för dofter, även dem som vi tycker är milda och väldoftande. Men det det finns inget egentligt hinder mot att prova sig fram I produktserierna med undantag av följande produkter:
  Vi rekommenderar att ni undviker alla produkter som innehåller citrus på katter då ett fåtal individer kan vara känsliga för just citrus. Av den anledningen så föreslår vi att ni undviker följande produkter: WILDWASH PRO för mörk och oljig päls som innehåller apelsin och mandarin, WILDWASH PRO för ljus päls som innehåller citron och lime och WILDWASH PRO fragrance No. 2 som innehåller grapefrukt.
 • Är WILDWASH säkert att använda på min kattunge?
  Ja, WILDWASH är milt nog för användning på kattungar från 6 veckors ålder. Då kattungar kan vara extra känsliga för dofter rekommenderar vi att ni enbart använder vårt schampoo WILDWASH PRO Schampoo för känslig hud/päls, valpar, katter och kattungar.
 • Min vän är allergisk mot min katt, kan bad hjälpa?
  Ja, definitivt. De flesta allergiska reaktioner beror på allergener som kommer från saliv, hudavlagringar, urin och allergener utifrån som följer med djurets päls in. Genom konsekventa bad och noggrann städning för att minska antal allergener i luft och miljö går det att drastiskt minska antalet reaktioner under förutsättning att allergin inte är av alltför allvarlig art, och även då kan man underlätta för den med allergi genom att hålla hemmet och djuren rena.
 • Kan WILDWASH produkter avskräcka loppor och ohyra?
  Ja, alla våra produkter innehåller Nim-träd som är ren naturligt avskräckande produkt mot loppor, löss och ohyra. En regelbunden badrutin bör hålla dem borta. Våra produkter för mörk och oljig päls, som innehåller apelsin och mandarin; våra produkter som är för ljus päls och innehåller citron och lime; och våra produkter för djuprengöring som innehåller pepparmint och citrongräs bör vara extra effektiva.  Men dessa produkter bör undvikas på katter då de kan vara känsliga för citrus.
 • Kan jag använda WILDWASH dofterna på min katt?
  Generellt sett så rekommenderar vi inte att man använder dem på Katter då de även om de inte är direkt skadliga ogillas av de flesta Katter som naturligt ogillar starka dofter. Även om de inte reagerar negativt så tvättar Katter sig frekvent och kommer ofelbart bara tvätta av sig produkten.

Groomers och trimfrågor

 • Jag har hört mycket positivt om WILDWASH, men är produkterna kostnadseffektiva för användning I ett trim?
  Absolut, alla WILDWASH PRO produkter späds med fördel 32:1 vilket ger en helt liter färdig produkt på bara två matskedar koncentrat, ett pumptryck. Det gör att du borde kunna bada minst 150 djur per 5liters dunk av WILDWASH produkterna. Vi har jämfört kostnaden för WILDWASH med de vanligaste lågprismärkena som ofta har lägre spädningsratio och WILDWASH är billigare i 99% av de jämförelserna. Eftersom våra produkter är så effektiva och inte lämnar några kvardröjande rester så minskar dessutom torktiden med närmare 25% vilket också är en tids och kostnadsbesparing.
 • Löddrar och skummar WILDWASH produkterna mycket?
  WILDWASH produkterna innehåller inga Sulfater eller tuffa kemikalier som ger lödder eller bubblor I avsikt att skapa illusion av att vara superrengörande. Våra produkter ger ett mjukt trevligt och krämigt lödder som nogrannt och grundligt rengör pälsen och som är lätt att skölja ur utan att lämna kvar spår. Skum och lödder är i sig inte rengörande, tar lång tid skölja ur och lämnar nästan alltid kvar rester i pälsen trots noggrann sköljning. Dessa kvarsittande rester kan göra blad och saxar slöa och förlänga torktiderna.
 • Kan jag använda WILDWASH produkter i mitt Hydrobad?
  Ja, WILDWASH är perfekt för användning i hydrobad eftersom det inte löddrar överdrivet. Ett pumptryck av den önskade produkten är mer än nog för att skapa ett underbart skum och du kan vara säker på att det inte finns några kemikalier i som täpper till och lämnar kvar rester i badets rör etc.
 • Jag har många nya valpar I min salong. Är WILDWASH säkert att använda på dem och är det snällt mot deras ögon?
  JA, WILDWASH är säkert att använda från 6 veckors ålder och alla våra produkter är komponerade för att vara helt tårfria och icke irriterande för ögon. Så de fungerar generellt sett väl att använda på valpar och i ansikten.
 • Jag har många tovade och filtade hundar I min salong som tyvärr måste rakas eller klippas ned. Finns det någon mening med att använda WILDWASH produkter då?
  Ja, definitivt. Hundar som har tovad eller filtad päls kan ha underliggande hudproblem då tovor och filtning gör det svårt för huden att andas under dem och då kan WILDWASH göra stor skillnad. Klippning av pälsen för att få hunden tovfri kan orsaka känslig hud och milda rakbrännor/klippskador. Genom att använda WILDWASH produkterna som inte innehåller några tuffa kemiska ämnen kan minska risken för röd, irriterad och kliande hud avsevärt. För klippt päls rekommenderar vi att ni använder WILDWASH PRO Schampoo för känslig hud/päls, valpar, katter och kattungar.
 • WILDWASH produkterna luktar underbart! Hur länge sitter doften kvar?
  WILDWASH produkterna lämnar en tilltalande, fräsch doft kvar i päls och hud. Doften är subtil och underbar och vi lovar att det inte är en överväldigande, kemisk lukt som kvarstår på vare sig ditt djur eller i din salong eftersom alla dofter härrör från 100% rena essentiella oljor som är flyktiga till sin natur.
 • Jag vill prova WILDWASH Spraybalsam. Hur fungerar den?
  WILDWASH Spraybalsam är en fantastisk produkt som innehåller Kamelia istället för silikoner.  Silikoner är en vanlig ingrediens I många andra balsamsprayer. WILDWASH spraybalsam bör användas på torr päls före badet. Spraya på generöst på tovan eller filtningen, arbeta in med fingrarna så att stråna separeras och kamma försiktigt ut tovan. Den här produkten är inte avsedd att användas för tovutredning efter bad utan bör sköljas ur ordentligt när tovorna är borta.
 • Jag driver en liten trimsalong hemifrån och har endast ett fåtal kunder per vecka. Finns det risk för att mina produkter “går ut” eller blir ”gamla”?
  Alla våra produkter är skyddade med underbara naturliga konserverande ämnen och har en hållbarhet på 2år om de är oöppnade. Vi tror dock att hållbarheten är mycket längre än så men rekommenderar att de bör användas inom 9 månader från det att de öppnats. Så det bör finnas gott om tid att använda produkterna innan de blir ”gamla”. Vi säljer ju också WILDWASH PRO i 300ml flaskor med samma innehåll som 5liters dunkarna och även dessa ska spädas 32:1 så är man orolig för att inte hinna använda upp produkterna kan man välja att köpa den mindre förpackningen. Den storleken bör räcka till åtminstone 10 bad av stor hund så det är ett bra alternativ om man har få kunder/få hundar.
 • På vilka andra sätt är WILDWASH särskilt trygg för mig att använda?
  WILDWASH produkterna är garanterat naturliga och fria från Parabener, Sulfater, Fosfater, Ftalater, Petrokemiska ämnen och PEG:s. Dessa kemikalier som återfinns i många djurvårdsprodukter kan ha många skadliga effekter.
  Parabener är konserverande och hindrar produkterna från att åldras och har bevisats kunna påverka hormonerna i kroppen skadligt och vara cancerogena.
  Ftalater är ett förtjockningsmedel som kan ge fosterskador och påverka fertilitet hos män.
  Petrokemiska ämnen finns I ALLA syntetiska doftämnen och kan lösa upp I vatten och påverka vattenlevande organismer negativt samt orsaka hyperaktivitet hos barn och påverka mäns fertilitet.
  Fosfater ersätter tvål I manga “tvålfria” produkter och kan också lösas I vatten och påverka vattenlevande organismer negativt.
  Sulfater som Sodium Laureth Sulfat används för att skapa lödder, skum och bubblor. Det ä ren särskilt elak kemikalie som kan absorberas genom huden och orsaka cancer och ögonproblem.
  PEG:s används som förtjockningsmedel och mjukgörare och är irriterande, allergenisk och kan vara giftigt vid intag.WILDWASH innehåller inget av ovanstående ämnen och kan därför inte orsaka något av dessa problem. Våra Groomers berättar ofta för oss att det känns tryggt att använda WILDWASH I sin dagliga verksamhet.
 • Hur kan WILDWASH hjälpa min verksamhet att växa?
  Vi tror att WILDWASH är den bästa djurprodukten på Marknaden just nu. Dina hundar kommer dofta gott, vara superrena och fräscha I päls och ha en frisk hud utan klåda eller hudproblem då den slipper starka kemikalier som kan torka ur. Din personal och dina kunder kommer vara tacksamma och glada då de vet att du använder en säker och naturlig produkt och din salon kommer lukta som ett spa! Vi kommer hjälpa dig promota användandet av WILDWASH genom att du får posters, informationsbroschyrer att dela ut till dina kunder, speciella groomersbroschyrer för att visa dina kunder att du använder en serie naturliga och högkvalitativa produkter på din salong mm. Detta kommer få dig att sticka ut i konkurrensen.
  Vi kommer sträva efter att leverera dina produkter till dig inom 48 timmar från order och vi finns alltid här som support, redo att besvara vilken som helst av dina eller dina kunders frågor. Vi välkomnar all feedback och lovar att vi försöker tillmötesgå dina förslag och rekommendationer där så är tillämpligt.Representanter från WILDWASH finns på många stora Grooming mässor runt om i världen och sponsrar där klasser för att stötta våra otroliga Groomers och för att driva på utvecklingen i vår underbara pälsvårdsindustri.

  I Sverige finner ni oss på allt fler hundutställningar i dagsläget och målet är att vi ska vara på plats på alla stora djurmässor som hålls vartefter verksamheten utvecklas.