Varför behöver vi naturliga djurprodukter?

Precis som vår hud och vårt hår så mår ditt djurs hud och päls bättre av naturliga produkter. Naturliga produkter främjar hälsosam, återfuktad hud och frisk päls till skillnad från produkter som innehåller kemikalier och kan orsaka torr, kliande, fjällande hud och dålig hårkvalitet som saknar fukt och glans.
Viktigt att komma ihåg är att djur inte själva kan välja eller använda de valda produkterna vilket innebär att allt vi använder på våra djur kommer också i kontakt med vår hud. Skador från billiga kemiskt framställda djurprodukter kan ses om man tittar på händerna på professionella groomers och andra som regelmässigt utöver päls och hudvård på djur och kanske badar upp till 12 hundar på en dag. Många, många groomers lider av röda, såriga, spruckna händer och mild eller tom allvarlig dermatit. Vi vågar nästan lova att majoriteten av dessa krämpor, under förutsättning att de inte uppkommit av medicinska skäl, försvinner eller märkbart förbättras vid användande av WILDWASH produkterna. Handproblem orsakade av kemiska produkter för päls och hudvård är bara ett av de symptom som kan uppstå. När vi utsätter oss för vanliga ämnen i djurprodukter kan de också orsaka många andra bekymmer. Huden är vårt största organ och allt vi utsätter huden för når vårt system och blodomlopp och många ämnen lagras i kroppen.
Kemiskt konstgjorda produkter påverkar den bräckliga balansen i vår värld och orsakar störningar, skador och föroreningar i vår miljö, för oss själva och för våra husdjur. Vi garanterar att WILDWASH produkter är säkra att använda för din familj, ditt husdjur och den värld du bor i.

Vad menas med naturlig?

‘Naturlig’ kan definieras som något eller någonting som existerar och utvecklas som en del av ett ekosystem. Något som lever i harmoni med andra delar av ekosystemet så att växter, djur och organismer kan samexistera. WILDWASH-produkterna nyttjar genomtänkt och hållbart vårt naturliga överflöd av blommor och växter och använder deras naturliga, helande och berikande egenskaper för att fungera perfekt med ditt husdjurs känsliga hud.

Våra schampon och produkter innehåller under inga omständigheter Parabener, Ftalater, Fosfater, Petrokemiska ämnen, Sulfater eller PEG:s.

För att få veta mer om de ämnen vi undviker kan du välja genom att klicka på någon av länkarna nedan:

Vad är Parabener?
Vad är Ftalater?
Vad är Fosfater?
Vad är Petrokemiska ämnen?
Vad är Sulfater?
Vad är PEG:s