Sulfatjon
Sulfatjon
                                    Sulfatjon

Vad är Sulfater?

Sulfater, mest kända under namnet Sodium Laureth Sulfat är kemiska komponenter som används i schampon och rengöringsmedel för att lösa fett och skapa skum och lödder. Löddret skapar en illusion av att vara superrengörande. Sulfater läcker ut i vattnet och kan orsaka skada på miljön och i höga halter i dricksvatten bla orsaka diarré.

Sulfater som frigörs i luften kan orsaka irritation i lungorna. Huden som är vårt största organ kan snabbt absorbera dessa kemikalier. Sulfater är ökända för att vara svåra att skölja ur från päls och hår och lämnar en hinna och spår som kan irritera huden.

Många hudvårdsmärken av hög kvalitet har av den anledningen börjat utesluta Sulfater ur sina produkter.

Vanliga användningsområden för Sulfater är bla avfettningsprodukter för motorer, bilar, bilschampon, industriella golvrengöringsprodukter och i schampon för människor och djur!

Vad vi använder i stället

Till vår kombination av sojabönsolja och aloe vera har vi inkluderat Kokamidpropylbetain som är en mild och säker tensid som utvinns ur kokosnötsolja. Kokamidpropylbetain ger ett naturligt lödder och förbättrar viskositet, känsla och textur. Det har också antistatiska och antiseptiska egenskaper.

WILDWASH schampon är utvecklade för att inte löddra överdrivet. De rengör grundligt hud och päls men sköljs lätt och enkelt ur utan att lämna kvar rester eller hinna på pälsstråna. Pälsen blir riktigt ren och fräsch. Vi har märkt att bad och torktiderna med våra produkter minskar med omkring 25% jämfört med produkter som innehåller Sulfater. Eftersom det inte blir några rester kvar i pälsen som kan lämna rester i borstar, saxar och klippmaskiner så håller de sig längre. För en groomer är det otroligt fördelaktigt att välja ett sulfatfritt schampoo.

Viktigt att komma ihåg är att djur inte själva kan välja eller använda de valda produkterna vilket innebär att allt vi använder på våra djur kommer också i kontakt med vår hud. Skador från billiga kemiskt framställda djurprodukter kan ses om man tittar på händerna på professionella groomers och andra som regelmässigt utöver päls och hudvård på djur och kanske badar upp till 12 hundar på en dag. Många, många groomers lider av röda, såriga, spruckna händer och mild eller tom allvarlig dermatit. Vi vågar nästan lova att majoriteten av dessa krämpor, under förutsättning att de inte uppkommit av medicinska skäl, försvinner eller märkbart förbättras vid användande av WILDWASH produkterna. Handproblem orsakade av kemiska produkter för päls och hudvård är bara ett av de symptom som kan uppstå. När vi utsätter oss för vanliga ämnen i djurprodukter kan de också orsaka många andra bekymmer. Huden är vårt största organ och allt vi utsätter huden för når vårt system och blodomlopp och många ämnen lagras i kroppen.
Kemiskt konstgjorda produkter påverkar den bräckliga balansen i vår värld och orsakar störningar, skador och föroreningar i vår miljö, för oss själva och för våra husdjur.

 

Vi garanterar att WILDWASH produkter är säkra att använda för din familj, ditt husdjur och den värld du bor i.